Yesil çay v.s. siyah çay
Siyah çay ve yeşil çayın ham maddesi aynı. Bildiğimiz çay yaprağı. Aradaki fark yaprakların toplandıktan sonra geçtikleri işlemlerden kaynaklanıyor.
Çay toplandıktan sonra paket haline gelene kadar dört işlemden geçiyor. Soldurma, kıvırma, fermantasyon ve kurutma. Siyah çay bu aşamaların tamamından geçerken yeşil çay fermantasyona sokulmuyor.
Yeşil çayın siyah çaya göre daha sağlıklı olduğunun iddia edilmesinin sebebi de bu fermantasyon aşaması. Fermantasyon sırasında çay yapraklarında bol miktarda bulunan güçlü bir anti-oksidan olan ECGg bozularak çaya rengini ve tadını veren başka maddelere dönüşüyor.
Çay toplandıktan sonra paket haline gelene kadar dört işlemden geçiyor. Soldurma, kıvırma, fermantasyon ve kurutma. Siyah çay bu aşamaların tamamından geçerken yeşil çay fermantasyona sokulmuyor.
Yeşil çayın siyah çaya göre daha sağlıklı olduğunun iddia edilmesinin sebebi de bu fermantasyon aşaması. Fermantasyon sırasında çay yapraklarında bol miktarda bulunan güçlü bir anti-oksidan olan ECGg bozularak çaya rengini ve tadını veren başka maddelere dönüşüyor.
Yorumlar