Asitane

Pazar gününün en güzelini en sona sakladım.

Asitane, Kariye Müzesinin hemen arkasında Osmanlı yemekleri konusunda uzmanlaşmış bir restoran. Uzun zamandır gitmek istiyorduk ama yer olarak bize biraz ters kaldığından sürekli erteliyorduk. Tiyatronun Unkapanında olmasını fırsat bilip attık kendimizi Asitane'ye.

Gittiğimizde bizden başka bir masa vardı sadece. Çalan tasavvufi müzik zaman zaman bizi baysada genel olarak ortamı beğendik.




Başlangıç olarak masaya cevizle çekilmiş yeşil zeytin ezmesi ve tulum peyniri geldi. Her ikisini de ekmeğe sürerek afiyetle yedik. Ottosantral gibi Asitane'de ekmeğini kendisi yapıyormuş, ekmekler yine lezzetli ve tazeydi. Biz Ayşegül ile Toyga aşı çorbası ile başladık. Nohut ve yarma ile hazırlanan yoğurtlu soğuk bir çorba. Üzerindeki zeytinyağı ve kekikle servis ediliyor. Doyurucu ve lezzetliydi. Zeynep bayıldı tabağı (patlıcan ve kabak bayıldı), Kerem de Dane-i Sarı (nohutlu ve safranlı pirinç pilavı) ile başladı yemeğe. Dido başlangıcı atlayıp direk ana yemeğe geçti. Özellikle Kerem'in pilavı çok güzeldi. Ana yemeklerde daha fazla çeşit deneyebilmek için herkes başka bir yemek sipariş etti. Mutancana, yufkada beğendili kuzu incik, ıtırlı bitkilerle dinlendirilmiş dana kebabı ve reştiyye aldık.




Mutancana bir tencere yemeği kuzu eti, kayısı, arpacık soğan, üzüm, bal ve badem var. Malzemeleri okuyunca biraz karışık gibi geliyor ama tatlımsı güzel bir tadı var. Yufkada beğendili inciğin içeriği zaten isminden de anlaşılıyor. Yine kuzu etinden yapılıyor, yanındaki beğendi çok güzeldi. Itırlı bitkilerle dinlendirilmiş dana kebabı zencefil, kimyon ve tarçın ile marine edilmiş ve ince dövülmüş ızgara dana eti. Tam kıvamında pişirilmişti. Reştiyyede tulum peyniri, ceviz, maydanoz ve kırmızı biberle tatlandırılmış açma erişte. Bana biraz kuru geldi ama Ayşegül çok beğendi. Bir tek Kerem tatlı yedi, Levzine yani toz şekerli badem helvası.



Biz genel olarak yemekleri çok beğendik, en önemlisi her yerde yiyemeyeceğiniz yemekler. Her mekanda aynı menüleri görmekten sıkılanlara şiddetle tavsiye edilir.  Hiç birimiz alkol almadık, hesap kişi başı ortalama 40 TL geldi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Santral İstanbul - Enerji Müzesi

Bir insanın koşarken ulaşabileceği en yüksek hız nedir?