Yesil çay v.s. siyah çay

Siyah çay ve yeşil çayın ham maddesi aynı. Bildiğimiz çay yaprağı. Aradaki fark yaprakların toplandıktan sonra geçtikleri işlemlerden kaynaklanıyor.

Çay toplandıktan sonra paket haline gelene kadar dört işlemden geçiyor. Soldurma, kıvırma, fermantasyon ve kurutma. Siyah çay bu aşamaların tamamından geçerken yeşil çay fermantasyona sokulmuyor.

Yeşil çayın siyah çaya göre daha sağlıklı olduğunun iddia edilmesinin sebebi de bu fermantasyon aşaması. Fermantasyon sırasında çay yapraklarında bol miktarda bulunan güçlü bir anti-oksidan olan ECGg bozularak çaya rengini ve tadını veren başka maddelere dönüşüyor.




Yorumlar

Adsız dedi ki…
ıyk iğrenç hiç kimse girmemiştir buraya berbt ıykkkkkkkkkkkkkk

Bu blogdaki popüler yayınlar

Santral İstanbul - Enerji Müzesi

Bir insanın koşarken ulaşabileceği en yüksek hız nedir?