Yeni vapurlar

Pazar günü modaya gitmek için yıllar sonra Beşiktaş-Kadıköy vapurunu kullandık Dido'yla. Böylece tasarımı sırasında oy verdiğim vapura ilk defa bindim. Çok beğendim.

Yeni vapurlarda da Şirket-i Hayriye geleneği sürdürülerek vapurlara semt isimleri verilmiş. Şu anda seferde olan 5 yeni vapur var; Fatih, Sarıyer, Kadıköy, Beykoz ve Beyoğlu.

Biz hangisine bindik bakamadım. Önce vapurun üçüncü katındaki terasa oturduk, rüzgar fazla gelince içeri kaçtık. Açık alanının oturma kapasitesi oldukça yüksek. Terastan ayrı olarak girişte ve ikinci katta da açık oturma alanları var.

Kapalı alanların panaromik camları sayesinde manzara kesintisiz izlenebiliyor. Koltuklar rahat. Her salonda plazma televizyonlar var, yanlış görmediysem FoxTV yayınlanıyordu. Büfede çeşit oldukça çok. Ben tost yedim beğendim. Ama gözler eski huysuz amcaları arıyor.

Tek sevmediğim yanı var gemicilerin halat mahalli güvenlik nedeniyle yolculardan ayrılmış. Gemi yanaştıktan sonra kapı otomatik olarak açılıyor. Yani iskele verilmeden vapurdan atlamak tarihe karışmış. Maceraperest ruhlara olmamış bu...






Yorumlar

Sinem dedi ki…
Ayrıca engelli vatandaşlar ve bebek arabaları için de oldukça ergonomik...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Santral İstanbul - Enerji Müzesi

Bir insanın koşarken ulaşabileceği en yüksek hız nedir?